TERMENI SI CONDITII

1. ELEMENTE DEFINITORII
Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica de catre TIMELINE IS EVERYTHING S.R.L tuturor cumparatorilor de bunuri, prin intermediul site-ului igienum.ro.

Inainte de a comanda produse de pe acest website prin intermediul emailului sau numarului de telefon, va rugam sa cititi in integralitate sectiunile cu termenii si conditiile care detaliaza toate aspectele privind drepturile si obligatiile dvs si ale noastre, privind comanda, livrarea, returul si costurile aferente. Produsele comercializate pe acest site sunt considerate produse de igiena, de unica folosinta si/sau reutilizabile.

Daca deteriorati ambalajul si/sau desigilati produsul, nu-l mai puteti returna. Produsele cu ambalaj desfacut nu beneficieaza de drept de retur. Dreptul de retur se acorda doar daca in maxim 14 zile calendaristice din momentul primirii produselor ne anuntati ca doriti sa le returnati, iar intr-un termen de inca maxim 14 zile ajung in posesia noastra, cu conditia obligatorie ca acestea sa fie in ambalajul original nedesfacut si cu folia de protectie intacta. Dvs suportati doar costurile directe legate de returnarea produselor Termenii si Conditiile din cadrul acestui website sunt in conformitate cu prevederile OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor (persoane fizice) in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, conform OG 21/1992 privind protectia consumatorilor. Prezentele acte normative nu se aplica persoanelor juridice.

Termene:
Toate termenele incluse in “Termeni si Conditii” se interpreteaza drept termene exprimate in zile calendaristice. In cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, societatea noastra prelungeste termenul in mod corespunzator.

Informatii generale despre produse, preturi si modalitati de plata:

Imaginile publicate pe site sunt conforme cu realitatea, insa uneori nuantele culorilor produselor pot sa difere usor, ca urmare a procesului de executie al fotografiilor sau a setarilor monitorului tau. De asemenea, pot aparea mici diferente de design al materialului, ca urmare a faptului ca unele produse de pe site pot avea calitatea de replica. Din acest motiv, comenzile vor fi confirmate inainte de a fi livrate produsele. Pe site, veti gasi informatii clare despre pret si disponibilitatea in stoc. Preturile afisate pe site aferente produselor, sunt preturile finale cu TVA inclus. Suma finala pe care trebuie sa o platiti dvs este pretul final cu TVA inclus. Modalitati de plata acceptate sunt prin OP sau prin ramburs la curier.

Contractul de vanzare la distanta (conform OUG 34/2014) reprezinta orice contract incheiat intre profesionist si consumator fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana in momentul in care este incheiat contractul (confirmarea acceptarii comenzii de catre profesionist), in temeiul caruia profesionistul se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul se angajeaza sa plateasca pretul acestora. In intelesul acestui act normativ prin notiunea de contract se intelege orice achizitie de bunuri de pe acest site.

INREGISTRAREA SI CONFIRMAREA UNEI COMENZI

Prin lansarea unei comenzi (electronice sau telefonice) prin intermediul website-ului igenium.ro, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care vanzatorul isi desfasoara operatiunile (electronic sau telefonic).

O comanda este compusa din urmatoarele:
– bunuri regasite in oferta website-ului mai sus mentionat
– mentiuni clare cu privire la datele de facturare, livrare precum si alte mentiuni speciale
– specificatiile produselor oferite cumparatorului prin intermediul website-ului
– o solicitare online sau telefonica din partea cumparatorului, utilizand formularul dedicat sau numarul de telefon afisat in cadrul website-ului
Lansarea unei comenzi (electronice sau telefonice) nu presupune si confirmarea acesteia sau a obligatiilor contractuale.

Etapele complete sunt urmatoarele:

– inregistrarea unei comenzi – se va trimite mail cu produsele solicitate sper achizitie sau se va contacta agnetul de vanzari telefonic
– preluarea unei comenzi de catre un agent de vanzari, in limita programului de lucru afisat pe site la sectiunea Contact (programul Departamentului de Vanzari)
– confirmarea unei comenzi se face dupa verificarea acesteia si a stocului produselor aflate in cerere. Aceasta confirmare se face doar de catre un agent de vanzari, telefonic sau electronic (e-mail) doar in zilele lucratoare.
– livrarea unei comenzi se face dupa confirmarea acesteia si dupa stabilirea detaliilor de livrare de catre agentul de vanzari sau livrari si de catre comparator.
Produsele aflate in oferta magazinului online igienum.ro se pot vinde numai in baza unei comenzi ferme. Comanda se va procesa conform pasiilor mai sus mentionati in timpul programului de lucru al Departamentului de Vanzari. O comanda neconfirmata nu presupune o rezervare a produselor.
Comenzile efectuate pe site online vor trebui confirmate de aceea va rugam lasati datele de contact corecte.
In cazul in care produsele comandate ajung la dumneavoastra in stare deteriorata va rugam nu acceptati livrarea si contactati-ne telefonic la fata locului.

De asemenea poti comanda produsele preferate printr-un mesaj la adresa de e-mail sau ne poti contacta la numarul de telefon: 0723.01.83.47. Comenzile efectuate vor fi verificate de catre reprezentantii societatii dupa care veti primi o confirmare a comenzii.
Clientul va fi contactat in cel mai scurt timp de un consultant igienum.ro pentru a i se confirma stocul si pentru a stabili detalii referitoare la finalizarea cererii.

PRETUL SI STOCUL PRODUSELOR

Preturile si stocul produselor sunt actualizate periodic. Pretul produselor din acest site sunt prezentate cu TVA inclus. Ca modalitati de plata acceptam transfer bancar sau plata in momentul primirii coletului (ramburs). Igienum.ro isi rezerva dreptul de a anula cererile pentru produse si servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse. Clientul va fi contactat in cel mai scurt timp de un consultant igienum.ro pentru a i se confirma stocul si pentru a stabili detalii referitoare la finalizarea cererii.

CONDITII DE LIVRARE

Termenul de livrare a produselor este in mod curent de cca 2 zile calendaristice din momentul confirmarii comenzii dumneavoastra, in functie de curierul solicitat, cu exceptia unor situatii exceptionale generate de situatii de urgenta majora precum: conditii meteo nefavorabile, blocaje rutiere si accidente sau alte situatii speciale care privesc strict programul de munca al firmei de curierat, care pot produce la decalaje ale intervalului de livrare. In aceste situatii, termenul de livrare poate fi mai mare, insa nu va depasi termenul maxim de livrare de 30 zile conform OUG 34/2014.
Costul standard de livrare este de 17.99 lei. Costul standard al transportului poate fi mai mare in functie de locatia de livrare cat si a greutatii.

RETURNAREA PRODUSELOR

Dreptul de retragere:

Dvs beneficiati de o perioada de 14 zile pentru a va retrage dintr-un contract la distanta, fara a fi nevoit sa justificati decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele direct legate de returnarea produselor. Perioada de retragere expira in termen de 14 zile din ziua in care dvs sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de catre dvs, intra in posesia fizica a produselor sau ziua in care dvs sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de dvs, intra in posesia fizica a ultimului produs /ultimei piese (in cazul in care dvs comandati printr-o singura comanda produse multiple/piese care vor fi livrate separat).

Exercitarea dreptului de retragere:

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Inainte de expirarea perioadei de retragere (14 zile), sunteti obligati sa ne informati cu privire la decizia dvs de retragere din contract. In acest scop, aveti la dispozitie formularul standard de retragere de mai jos sau puteti face orice alta declaratie neechivoca prin care va exprimati decizia de retragere din contract specificand produsele achizitionate iar noi va vom comunica fara intarziere, confirmarea de primire a formularului de retragere.

Descarca formularul de retragere, aici

Obligatiile dvs ca si client in cazul retragerii:

Dvs sunteti obligat sa returnati produsele catre societatea noastra (sau unei persoane autorizate de catre societatea noastra sa receptioneze produsele), fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care ne-ati comunicat decizia dvs de retragere din contract, prin transmiterea formularului de retragere sau prin orice declaratie neechivoca mentionata la sectiunea “Exercitarea dreptului de retragere”.

Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de dvs inainte de expirarea perioadei de retragere de 14 zile. Dvs suportati doar costurile directe legate de returnarea produselor. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Produsul pe care doriti sa il returnati trebuie sa fie in amblajul original nedesfacut si nedesigilat. Veti asigura costurile de retur si transport curier in cazul caruia renuntati la achizitionarea produsului.

Obligatiile noastre in cazul retragerii:

Daca va retrageti, vom rambursa suma aferenta produselor returnate fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data receptionarii produselor returnate care au facut obiectul vanzarii. Vom efectua aceasta rambursare prin intermediul unui transfer bancar si nu vi se vor percepe comisioane.

Exceptii de la retragere:

Dvs aveti posibilitatea verificarii produselor achizitionate cu usurinta si a le determina functionalitatea fara a uza produsul si fara a distruge ambalajul. Daca desfaceti ambalajul, nu mai puteti returna produsul comandat. Produsele cu ambalaj desfacut NU beneficieaza de drept de retur.

Conform OG 34/2014 art 16 alin e) ,,sunt exceptate de la dreptul de retur furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator”.

Transferarea riscului:

Livrarea produselor catre dvs cade in responsabilitatea noastra. In cazul contractelor in care societatea noastra livreaza produsele catre dvs (inclusiv prin intermediul unui societati de curierat), riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor va este transferat abia in momentul in care dvs sau o parte terta desemnata de dvs, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor.

Cu toate acestea, riscul va este transferat in cazul exercitarii dreptului de retragere din contract, in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre dvs sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre societatea noastra, fara a aduce atingere drepturilor dvs fata de transportator.

DREPTURI DE AUTOR

Drepturile de autor asupra intregului continut apartin in totalitate TIMELINE IS EVERYTHING S.R.L. si nu se pot folosi sau copia fara acordul scris al proprietarului. Cei care acceseaza acest site web au urmatoarele drepturi: Explorarea continutului “igienum.ro”; Reproducerea, traducerea sau utilizarea informatiilor publicate, numai cu acordul sursei; Inserarea in paginile proprii a unor legaturi catre acest site web (atunci cand legaturile sunt cuprinse in website-uri comerciale sau publicitare se va asigura deschiderea unei noi ferestre pentru vizualizarea site-ului “igienum.ro”); Persoana care isi bazeaza deciziile, actiunile sau inactiunea sa pe informatiile continute in acest website isi asuma raspunderea integrala pentru eventualele pierderi suferite. Specificatiile tehnice sunt informative, pot fi schimbate fara instiintare prealabila a dvs si nu constituie obligativitate contractuala.

FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.